fbpx

MG Verktyg AB, Göteborg, Trollhättan & Eskilstuna

+46 (0)31 54 11 11 order@mg-verktyg.se

Walter Cut

Det finns Walter Cut spårverktyg och system för ett nästan oändligt antal applikationer. Walter Cut-sortimentet erbjuder skräddarsydda lösningar för din spårbearbetning. Det ger bästa prestanda oavsett skärdjup, skärbredd och material.

Walter Cut MX – Multifunktion med fyra skäreggar

Walter Cut MX är det perfekta verktygssystemet för avskiljning av små diametrar upp till 12 mm och för spårning till ett skärdjup på max 6 mm. Perfekt för precisionsspår och också otroligt flexibelt. Den kan användas både i CNC-svarv och flerspindelmaskiner, liksom i automatsvarvar.

product-flyer-cut-mx-en

Walter Cut DX – Innovativ avskiljningssystem med SmartLock

På grund av oöverträffade hanteringsfördelar är Walter Cut DX i sin egen klass bland avstickning i schweiziska autosvarvar och flerspindelmaskiner upp till 35 mm i diameter – särskilt där utrymmet är begränsat. SmartLock-fästskruven kan manövreras från sidan som möjliggör snabb och enkel indexering av skäret i hållaren – vilket minskar tiden för byte av verktyg med 70%.

product-flyer-cut-dx-en

Walter Cut GX – Det universella systemet

Det breda utbudet av tvåskäriga vändskär gör GX-systemet till det första valet för skärdjup upp till 33 mm och avstickning av diametrar till max 65 mm. Det finns i ett brett utbud av olika versioner med och utan precisionskylning: Som monoblockverktyg, förstärkta avskiljningsblad, Walter CaptoTM-gränssnitt eller som en invändig bom. Universell applikation.

product-flyer-cut-gx-en

Walter Cut SX – För större dimensioner

För stora skärdjup är det ensidiga Walter Cut SX-systemet det bästa valet. Den är idealisk för avstickningsapplikationer med diametrar till max 200 mm. Tiger-tec® Silver PVD- och CVD-kvaliteter gör den lämplig för användning i stål, rostfria stål, material med svåra skäregenskaper och för bearbetning av gjutjärn (även för icke-järnmetaller i obelagd version).

product-flyer-cut-sx-en

Produkthandbok – spårning

Din guide för krävande spårapplikationer

Vilket verktyg ska jag använda och när?

Vilken spånbrytare ska jag välja?

Vilka material kan jag bearbeta och med vilken skärdata? Den här handboken ger svar på dessa frågor. Den presenterar en översikt över verktyg och arbetssätt, spånbrytare, beläggningar och bearbetningsstrategier. Detta åtföljs av viktig information som skärdata, applikationsexempel, lösningar för svåra applikationsscenarier och användbara tips och tricks. Perfekt för planering och praktisk daglig användning.

Handboken hittar ni här.