fbpx

MG Verktyg AB, Göteborg, Trollhättan & Eskilstuna

+46 (0)31 54 11 11 order@mg-verktyg.se

SECO – Jabro® JSE510-serien

FÖRBÄTTRA STABILITET OCH LIVSLÄNGD MED OPTIMERADE SOLIDA PINNFRÄSAR
 
I sitt fortsatta arbete att tillhandahålla de mest kostnadseffektiva verktygslösningarna, har Seco Tools lanserat en ny serie flexibla och högproduktiva solida pinnfräsar – Jabro® JSE510-serien.

De solida pinnfräsarna har fått en ny utformning för att ge stabilitet, spånkontroll, livslängd och för att uppnå lägsta möjliga kostnad per meter i stål, rostfria stål, gjutjärn, titan och aluminium.

Serien ger exceptionell tillförlitlighet inom ett brett applikationsområde.

Ny design kombinerar tillförlitlighet och enastående mångsidighet


JSE510 har en uppdaterad design som ger enastående mångsidighet baserat på den tidigare versionen. Den nya serien är avsedd för allmän bearbetning, kontraktstillverkare och mindre verkstäder, samt för flyg-, medicinsk- och fordonsindustrin. Utförandet har optimerats för att klara av tuffa fräsapplikationer med en mångsidig hårdmetallsort, avancerad polerad SIRA-beläggning samt en stark, vass skäregg. För ännu längre livslängd är fräsarna utrustade med vibrationsdämpning och differentierad tanddelning och optimerade spiraler.

”Dessa solida pinnfräsar erbjuder produktivitet vid instabila bearbetningsförhållanden, eller när det är svårt att balansera produktivitet, verktygslivslängd och kostnad på ett effektivt sätt”, säger Rob Mullers, Solid End Mills Global Product Manager. ”Den här mångsidigheten gör JSE510-serien särskilt användbar i verkstäder, som står inför ökade kostnader för verktyg som krävs på grund av flera olika applikationer och material. Den nya verktygsserien med fler användningsområden ger möjlighet att minska verktygslagret utan att påverka förmågan att maximera kapaciteten.”

Flera verktyg, geometrier och längder


Jabro® JSE510-serien innehåller 216 verktyg i fyra geometrier, med två olika längder för 3- och 4-skärigt utförande, normal (LV2) och lång (LV3). Den 2-skäriga JSE512 hanterar enkelt de stora spånorna som produceras vid spiralinterpolering eller peckborrning, kilspår och spårfräsning, medan den 3-skäriga JSE513 ger normal prestanda vid rampning, fullspårsfräsning och sidofräsning. Den 4-skäriga JSE514 är lämplig för optimerad sidofräsning, spårfräsning samt dynamisk fräsning. Till sist har vi fullradiepinnfräsen, JSB512, med en geometri och flexibilitet som krävs för finbearbetning och andra fullradieapplikationer.

Läs mer här.