fbpx

MG Verktyg AB, Göteborg, Trollhättan & Eskilstuna

+46 (0)31 54 11 11 order@mg-verktyg.se

Ny produktlansering från MAQ

Invändig diamantpolering – för ytfinish under Ra 0,3 µm (16 µin)

Att uppnå en bra ytfinish har alltid varit utmanande, speciellt när det gäller invändig bearbetning. Det är ännu svårare när hålen är djupa och smala vilket kräver ett verktyg med långt överhäng. För att behärska även dessa processer introducerar MAQ sin diamantpoleringslinje med flera skärhuvuden och med SL-gränssnitt!

Med den nya produktlinjen kan du effektivt uppnå en ytfinish på Ra 0,3 µm, även med verktyg vid 15xD (se ovanstående exempel på 25 mm produktserie).

Att se är att tro så ta en titt på videon nedan. För att tydligt kunna se resultatet gör vi denna gång utvändig svarvning.

Diamantpoleringsprocessen är känd för sin förmåga att skapa en blank ytfinish med reducerad friktion, kombinerat med fördelen av ett härdat ytskikt för slitstyrka och en tät yttopologi för dess kemiska motstånd. Monterad på en MAQ STMD-svarvverktygshållare kommer poleringsverktyget att ge alla dessa fördelar till din svarv – även för den interna svarvningen – utan att ens ändra inställningen av arbetsstyckes fastspänning.

Om du står inför en utmaning att nå en ytfinish under Ra 0,8 µm i en invändig svarvning, vet du vad du ska göra. Kontakta MG Verktyg så kan vi förenkla bearbetningen åt dig!