fbpx

MG Verktyg AB, Göteborg, Trollhättan & Eskilstuna

+46 (0)31 54 11 11 order@mg-verktyg.se

Invändig spårstickning med gängskär på STMD-verktyg vid 8xD

Spårstickning har alltid varit en utmanande bearbetningsuppgift både för intern och extern bearbetning på grund av vibrationer. Vid spårstickning invändigt är skärkraften radiellt som framkallar avsevärda vibrationer i verktygshållaren och gör det särskilt svårt för bearbetning.

Traditionellt är rekommendationen att använda en ståldämpad hållare för operationer över 5xD och en hårdmetallförstärkt dämpad hållare för operationer 6 – 7xD. Tills nu har det varit nästan omöjligt att bearbeta med mer än 7xD men tack vare MAQ är det nu möjligt att göra spårstickning upp till 8xD!

Med hjälp av en STMD M25-255 produkt som är en standardstålstång dämpad med STMD-tekniken, med ett SXFNR 251724 16 skärhuvud och 16 IR W 2.25 skär, utför MAQ spårning vid 8xD överhängslängd. Bearbetning i legerat stål av 4340 HRC 28-30, var spårningsprocessen mjuk och tyst. Tack vare STMD-teknologin, med dess ”Self-Tuning”-förmåga, anpassar sig verktyget till olika typer av vibrationer och gränserna pressas återigen av MAQ.

Behöver du göra ett grunt spår för en o-ring eller låsringar? Standardutbudet av 16mm trigonala spårskär kan hjälpa dig att göra spår med ett max djup på 2,25mm. Bredden kan vidgas genom en längsgående vändning.