fbpx

MG Verktyg AB, Göteborg, Trollhättan & Eskilstuna

+46 (0)31 54 11 11 order@mg-verktyg.se

EuroSkills slutrapport

 

 

Vi på MG Verktyg AB  är väldigt stolt över att vi fick stötta ungdomarna, ställa upp med sponsring av verktyg till CNC-tävlarna och stärka verkstadsindustrins framtid genom att göra verkstadsyrken mer synlig under EuroSkills evenemanget som skedde i december.

 

 

Målsättning för EuroSkills var att skapa en inspirerande manifestation för yrkesvägar och framtidslust. Ett stort engagemang från både skola och näringsliv skapade goda resultat både kvalitativa och kvantitativa resultat med bland annat 65 000 unika besökare.

De första preliminära siffrorna från gymnasieantagningen har kommit. Det har skett ett trendbrott och vi ser ett ökat intresse för yrkesprogrammen. Nu är det bara att fortsätta att arbeta med att fortsätta öka kunskapen till berörda målgrupper om arbetsmarknaden och framtiden.

EuroSkils slutrapporten hittar ni här.

 

 

Inom kort lanserar Future Skills som blir en ny mötesplats i samband med Gymnasiedagarna 10–12 oktober 2017 på Svenska Mässan. Future Skills ska synliggöra svensk arbetsmarknad på ett lustfyllt sätt med många prova på jobb och andra spännande aktiviteter och syftar till att bli ett återkommande årligen event. Allt för att ge elever, föräldrar, arbetssökande, nyanlända och skolpersonal en ännu bättre kunskap om framtidsjobb, arbetsmarknadskunskap, utbildningar och möjligheter.