fbpx

MG Verktyg AB, Göteborg, Trollhättan & Eskilstuna

+46 (0)31 54 11 11 order@mg-verktyg.se

Dümmel – Premium hårdmetallskärverktyg

Dümmel är en av de främsta företagen inom karbidverktygsindustrin.

Utvecklingen och produktion av högkvalitets hård skärande verktyg till metallbearbetning användning är en specialitet och man kan köpa verktyg från Dümmel till spårstickning och svarvning, fräsning, driftning och borrning inklusive Ultramini, Minicut, MF Tools, Swissline, Mikromill, Minimill, System 500, Axaline & Rotaline systemen plus ett stort sortiment av skär.

Nu finns det även ett utökad sortiment som är lämplig för ännu finare bearbetning med FM-Line VHM mikropinnfräsar Ø 0,2 – 6,0 mm och BM-Line VHM mikroborr med invändig kylning Ø 0,8 – 2,9 mm.

ULTRAMINI

Dümmel Ultramini verktyg är ett måste för svarvning av hål med små diametrar och det finns mer än 1000 olika standardskär.

MINICUT

Verktygssystem för invändig bearbetning från 7,0 mm håldiameter. Enkel hantering genom frontskruvade hårdmetallskär.

MF TOOLS

Multiverktyg för borrning.

SWISSLINE

Ett vänd- och avstickningssystem för svarvar av schweizisk typ upp till Ø 32 mm. Skär för avstickning, svarvning, kopiesvarvning och gängning finns som standard. Ett brett utbud av verktygshållare med skaftstorlekar mellan 8 – 25 mm finns.

SYSTEM DED & ZTP

DED – Spårfräsning och svarvning med vändskär med tre eggar. Ett stort urval av standard skärgeometrier och verktygshållare.

ZTP – Svarvning med tvåeggade vändskär för avstickning ock spårsvarvning.

BROTSCHNING

Brotschning med CNC-svarvar och fräsmaskiner i hål från Ø 6 mm.

FM-LINE

Mikropinnfräsar i solid hårdmetall för ett brett spektrum av applikationer inklusive planfräsning, spårfräsning och konturfräsning.

MIKROMILL

Spårfräsning invändigt från en diameter på 6,0 mm. Spårbredderna är fördelade mellan 0,7 och 2,0 mm. Alla verktyg finns med Weldon- eller rundskaft. Gängskär speciellt för det medicinska området som utgår från en minsta gänga av M1.6 i standarden.

MINIMILL

Minimill-systemet med tre skäreggar för bearbetning från 10 mm borrdiameter. Skären skruvas på plats med en tre styrkanter som garanterar bästa möjliga rotation och upprepningsnoggrannhet till bästa möjliga hastighet. Ett stort urval av standardskär samt verktygshållare av stål och hårdmetall finns.

Med detta 6-skärkantssystem drar du nytta av högre matningsrörelse, längre livslängd samt högre avverkning. Finns tillgänglig med en vibrationsdämpande hårdmetallverktygshållare eller en ekonomisk verktygshållare i stål.

SYSTEM 500

Det cirkulära frässystemet erbjuder alla fördelar för optimal bearbetning från håldiameter 34 mm. Alla verktyg är designade för cirkulär interpolering. Det finns ett omfattande urval av skärgeometrier och fräskroppar. De vändbara hårdmetallskären finns med TIN- eller TIALN-beläggning.

Denna spårfräs erbjuder en spårbredd på 4 mm och en mycket stark skruvad fastspänning.

ROTALINE

Nu kan man förbättra precision, kvalitet och effektivitet när man utför borrning av minsta diametrar. Dümmels universella arborr med integrerad digital display för bearbetning från en diameter på 0,4 mm. På grund av sin storlek (kroppsdiameter 40 mm) är detta verktyg perfekt för kompakta maskiner från en spindelstorlek på HSK 40. Verktyget kompletteras med ett stort utbud av tillbehör.

AXALINE

Det roterande huvudet för tillverkning av o-ringspår på plan yta. Enkel hantering och ett stort diameterområde. Många standardskär kan användas av olika verktygshållare och speciallösningar är alltid möjliga.

BM-LINE

Den perfekta lösningen för mikroborrning komplett med invändig kylning. Finns i diametrar 0.8 – 2.9 mm med borrdjup 5xD till 30xD.