fbpx

MG Verktyg AB, Göteborg, Trollhättan & Eskilstuna

+46 (0)31 54 11 11 order@mg-verktyg.se

Om oss


MG Verktyg

MG Verktyg AB grundades 1997. De första åren fanns vi på Ovädersgatan på Hisingen men 2009 flyttade vi till egna lokaler på Knipplagatan 8, Kungstens Industriområde med butik, lager och kontor.

Årsskiftet 2020 förvärvade vi Maxtool AB i Eskilstuna. Förvärvet av Maxtool som fanns på samma målmarknad som MG Verktyg gör att vi nu kan breda ut våra vingar ännu mer så vi kan fortsätta med vårt stora engagemang för verkstadsindustrins framtid!

MG Verktyg är inriktade på skärverktyg, slipmaterial och mätverktyg med hög kvalité. Vi samarbetar med flera verktygsleverantörer i Sverige, Europa och USA. Vi har ett brett utbud och leverans kan ske direkt till dig som kund för att korta ledtiderna. Vi har dessutom över 3000 artiklar i lager på plats i vår butik.

Personalen på MG Verktyg har lång branschkunnighet och gedigen kompetens inom området. Alla har tidigare arbetat i produktion eller inom verkstadsindustrin i olika funktioner.

Vår kunniga personal som tillsammans har ca. 100 års branscherfarenhet hjälper gärna till att lotsa er rätt i det stora utbudet av verktyg. Om du behöver ett specialverktyg för just din tillverkning – är det bara att ringa, maila eller hälsa på i vår butik i Göteborg på Knipplagatan 8.

Varmt välkomna!


Personal

Mattias GustavssonVD / Säljare

Mattias har varit i verkstadsbranschen sedan han var 16 år.

Han läste till verktygsmakare i gymnasiet och arbetade sedan i 9 år som detta innan han som 29-åring startade MG Verktyg AB 1997.

Mattias drev själv företaget under de tidiga åren men redan 1999 tillkom den första anställda.

MG Verktyg har sedan dess utvecklats stadigt framåt med nya leverantörer, fler kunder och större sortiment. Detta har ju också inneburit fler anställda med rik branscherfarenhet.

Mattias har idag mer än 30 års branscherfarenhet och tänker bygga på med flera år till! Inte mycket som kan stoppa denna man!

Joachim GjersTeknisk Säljare

Joachim började med en treårig specialutformad teknikerutbildning på gymnasiet i Vänersborg, sista månaderna innan studenten arbetade han parallellt med bänkarbeten och att köra hydraul pressar på ett företag i Trollhättan.

Han fortsatte sedan med att köra hydrauliska pressar i 2 år till på ett annat företag i Vänersborg innan han slog in på skärande bearbetning igen 2005 på Volvo Aero i Trollhättan. Efter 2 år började han som CAM-beredare och sysslade med dynamisk fräsning och arbetade i tuffa aero-space material. Detta gjorde han i över 6 år. Joachim är vår specialist på bearbetning med keramiska verktyg.

Joachim började på MG Verktyg i augusti 2013 och har mer än 10 års branscherfarenhet.

Peter EliassonTeknisk Support / Innesälj / Order

Peter har läst en 4-årig Teknisk linje på gymnasiet och började därefter arbeta som serviceingenjör. Under 5 år installerade, reparerade och utbildade han personal på att programmera och rigga CNC-maskiner.

Efter detta gick Peter över till att arbeta i verkstad med att bereda, programmera och köra detaljer i både svarv och fräs. Under denna tid var Peter också fackombud och inköpare för verkstadsmaterial. Detta gjorde Peter i 18 år.

Peter började hos MG Verktyg 2012.

Teresa GutierrezKundsupport / Innesälj / Order

Teresa har erfarenhet av administrativt arbete men har även jobbat inom produktion och har kunskap av industriarbete.

Hon trivs med att jobba i ett nära och tajt team, hjälper gärna till med att hålla ordning i lokalen och är mycket behjälplig.

Just nu håller Teresa på att utöka sin kunskap inom verkstadsindustrin och ser fram emot framtida utmaningar.

Teresa började på MG Verktyg februari 2022.

Carl-Erik SöderlundKundsupport / Innesälj / Order

Carl-Erik är uppvuxen i småländska Gnosjö och har fått skärande bearbetning med sig från barnsben. Han läste Teknikprogrammet på gymnasiet och gick inriktning Produktionsteknik vilket i Gnosjö innebär utbildning och praktik inom svarvning och CNC-bearbetning.

Efter gymnasiet arbetade han med lager och logistik på ett företag som producerar säkerhetslösningar och maskins skydd för kunder över hela världen. Han har gjort allt från att packa containrar till Australien till att ansvara för utlastningen.

Carl-Erik började på MG Verktyg som innesäljare i augusti 2022.

Lindsey BexonAdministration / Arbetsmiljöombud

Lindsey är född och uppvuxen i England och hon började sin karriär som receptionist och allt-i-allo på ett byggföretag som 19-åring och jobbade där ett par år och upptäckte att hon var grymt på att organisera!

2003 fick hon chansen att jobba inom publishing och började på en produktionsavdelning där hon såg till att allt kom i tryck i två hobbytidningar i rätt tid. Senare började hon jobba på redaktionsavdelningen som redaktörs assistent och var inblandad i 7st hobbytidningar. Efter några år till blev hon vara redaktör för en av tidningarna men fortsatte att jobba som redaktörs assistent på de övriga tidningarna.

Lindsey jobbade kvar på samma företag fram tills 2013 då hon gifte sig med svensk man och flyttade från England till Sverige.

Lindsey började på MG Verktyg september 2015.

Kim WesterEkonomi

Kim är en Göteborgstjej som arbetat inom vården men ändrade inriktning och började arbeta inom ekonomi 2017 och har sedan dess arbetat med ekonomi både inom verkstadsbranschen, konsultverksamhet och industri.

Parallellt med jobbet inom ekonomi arbetar hon även som HR-Chef på ett av hennes uppdrag.

Kim läste Ekonomi- & redovisningskonsult på IHM Business School som är en utbildning som fokuserar på ett affärsmässigt helhetsansvar för redovisningsarbetet. År 2020 gick Kim en Chef och Ledarskapsutbildning.

Kim började på MG Verktyg Maj 2022.


Kvalitetspolicy

För att underlätta kundens verksamhet och säkerställa lönsamhet fokuserar vi på kundernas behov av kunskap inom skär, slip och bearbetning för att kunna leverera ett brett produkt- och kvalitetsortiment och uppfylla kundens krav, önskemål och behov.

Våra inköp sker av leverantörer godkända av MG Verktyg AB vars produkter uppfyller ställda krav.

Vi skall ständigt uppfylla de författningskrav som vår verksamhet omfattas av.

Vi arbetar med att ständig förbättra våra kvalitetsledningssystem genom systematisk avvikelsehantering, uppföljning med kunder om leveranser och övriga tjänster samt utvärdering av våra resultat och fastställande av förbättringsmål och förbättringspotentialer.

Vår kvalitetspolicy är förstådd bland våra medarbetare och i möjligaste mån känd för våra kunder, leverantörer och samarbetspartners.


Miljöpolicy

Vi arbetar med att ständigt förbättra vårt miljöledningssystem för att uppnå bättre miljöprestanda och skydda miljön genom att uppfylla de bindande krav som berör vår verksamhet och tillämpa en helhetssyn på bolagets totala miljöpåverkan.

Transporter har en hög miljöpåverkan och därför använder vi transportlogistik som är skonsam mot miljön och vid nyanskaffning av transportfordon och andra utrustningar överväger vi miljöanpassade alternativ.

Vi tillämpa en helhetssyn på kemikaliers och tjänsters miljöpåverkan och aktivt marknadsföra produkter som är hållbara för att förebygga förorening av miljön.

Vår miljöpolicy är förstådd bland våra medarbetare och i möjligaste mån känd för våra kunder, leverantörer och samarbetspartners.


Returpolicy

Vid felleverans eller reklamation/fel på produkt vid leverans orsakat av MG Verktyg AB eller anlitade leverantörer har ni rätt att returnera felaktig produkt kostnadsfritt och MG Verktyg AB skall se till att rätt produkt levereras eller alternativt ersätts med likvärdig.

Vid felbeställning eller retur av oönskade produkter till MG Verktyg AB orsakat av våra kunder utgår en returavgift på 20%. Summan för returnerade produkter med avdragen returavgift krediteras till kunden i samband med att returen kommit MG Verktyg AB tillhanda. Bedömer MG Verktyg AB att verktyget har använts kan vi tyvärr inte kreditera artikeln.

MG Verktyg AB ber alla kunder vänligen kontrollera godset vid mottagande och meddela oss inom 30 dagar om ni vill returnera en vara.

Kontakta oss på order@mg-verktyg.se vid frågor om en retur.


GDPR

Vi på MG Verktyg AB vill att du ska känna dig trygg med hur vi hanterar dina uppgifter. GDPR ersätter PUL och stärker upp enskilda personers rättigheter över hur företag, myndigheter och organisationer får samla in och använda deras personuppgifter.

Du har rätt som person att när som helst att avregistrera dig i fall du inte vill få direktmarknadsföring via mail från oss. Vill du avregistrera dig från utskick av nyhetsbrev och andra digitala utskick finns den länken längst ned i varje email utskick. Vill du avregistrera dig från utskick av andra slag t.ex. kataloger ber vi dig kontakta oss.